::Gaming Mouse dan Mouse Pilihan saya::


mouse-razer-deathadder-2013_thumb

Baru-baru ini, mouse jenama Sensonic yang saya dah pakai hampir lima tahun telah rosak…tak boleh klik kanan dan wayar hampir putus. Terima kasih mouse Sensonic sebab telah lama berjasa kepada saya.

DIpendekkan cerita, saya pun buat survey di laman Facebook JomPHP. Banyak juga komen pembaca yang diterima, dan setelah meneliti hampir kesemua komen-komen tersebut, saya telah membuat shortlist untuk mouse yang bagus untuk kegunaan gaming dan juga mouse dalam kategori bajet rendah.

Mouse yang kami senaraikan ini berharga di bawah RM200, iaitu range harga yang kami kira mampu untuk dimiliki golongan pelajar dan remaja misalnya.

Budget Mouse : Logitech M185 Wireless

budget-mouse_thumb

Jenama : Logitech M185 Wireless Mouse

Harga : RM35-RM40

Kelebihan : Harga murah, sedap dipegang, wireless mouse dengna bateri tahan 12 bulan

 

Gaming Mouse : Steelseries Kana Dota 2

steelseries-kana_thumb

Jenama : Steelseries Kana Dota 2 Edition

Harga : RM200+- termasuk mouse pad

Kelebihan : Official Dota 2 merchandise, kalau ada ini boleh berlagak depan kawan. Brand steelseries pula tu, memang brand yang agung bagi di kalangan gamers. Sesuai untuk gamers Dota 2 tegar.

6 butang; Klik kanan, klik kiri, klik tengah, butang sisi kanan, butang sisi kiri, butang toggle CPI.

Gaming Mouse : Razer Deathadder 2013

razer-deathadder-2013-malaysia_thumb2

Jenama : Razer Deathadder 2013

Harga : RM200+-

Kelebihan : Razer; salah satu jenama agung di kalangan gamers selain Steelseries dan Alienware. Dengan harga sekitar RM200, Razer Deathadder 2013 merupakan mouse mampu milik yang sesuai untuk gamers tegar yang mahukan sesuatu yang kacak, premium dan berkualiti.

6400 DPI, ergonomik dan banyak butang yang anda boleh customize pakai software yang Razer sediakan.

Versi lama Razer Deathadder boleh didapati pada harga yang lebih rendah daripada versi 2013 jika anda berminat, spec pun dah kira memadai walaupun tidak sebagus Deathadder 2013.


Mouse di atas boleh didapati di kedai komputer atau kebanyakan online store. Ada cadangan lain? Boleh kongsikan bersama  di ruangan komen. :)

 

Deals : Motorola Moto G 16GB Hanya Rm688


moto-g-murah

Wow, hanya RM688 untuk Motorola Moto G 16GB dengan penghantaran percuma. Jimat kira-kira RM100 daripada RRP asal RM788 – RM 798.

Tawaran terhad ini daripada Lazada, kami tak pasti sampai bila, tapi kalau anda mahukan Moto G ini dengan harga terendah, sila dapatkan sekarang juga…jangan tunggu esok, lusa ataupun minggu depan.

cepat sementara stok masih ada. kepada sesiapa yg berminat membeli smartphone dengan harga rendah motorola Moto G amat sesuai.

Masuk link ini : Motorola Moto G 16GB

motorola-moto-g

Add to cart > masukkan voucher code : FIRE50B7k (refer gambar)

Jika bernasib baik, harga akan diturunkan menjadi RM688. Jika tidak, RM738 untuk Moto G 16GB juga dikira sudah untung memandangkan anda jimat banyak berbanding harga RRP.

Link Moto G Lazada : Motorola Moto G 16GB

 

Selamat mencuba!

+New Yamaha LC135 Jupiter 2011 +


Gambar di bawah nie aku perolehi daripada member aku. Dengar cerita yamaha akan mengeluarkan edisi baru 135LC versi jupiter pada tahun 2011.

So memang class versi 2011 ni. Ada perubahan dari segi meter dan lampu belakang, Rear Disc Brake, Rear Mudguard, Front Coolant, selain corak yang diubahsuai.

So aku ada sertakan specnya sekali. So kalau ada sesape yg berminat tu boleh la tunggu tahun depan yek.. Selamat Mencuba.

Wide Flate Tyre & rear Disc Brake

New Score A Programme now with i-Teacher


Price: –  
Score A Programme™ is a fully interactive programme based on the official government syllabus that has been proven effective to help students be exam ready and Score A’s.Score A Programme is fully endorsed by MOE, PIBGN and Examination Board. It has successfully helped many students to achieve excellent results in their UPSR, PMR & SPM exams!Now this Malaysia No. 1 e-Learning Programme is even better with NEW i-Teacher feature enhancement (Interactive Input Learning)!

i-Teacher is a research product of the researchers of the School of Distance Education,
Universiti Sains Malaysia headed by Prof Dr Hanafi Atan (with Associate Prof. Dr. Zuraidah Abd. Rahman & Associate Prof. Omar Majid). The development of the product started in 2006.

Powerful features of i-Teacher:

A. Comprehensive contents
B. Developed in accordance to sound instructional design principles includes pictures and graphics.
C. Translation from English to Bahasa Malaysia on selected terminologies
D. Links to external resources (other websites and animations) from the contents
E. A large number of solved problems
F. The intelligent avatar is a pedagogical agent (tutor, coach or teacher) consisting of a virtual reality avatar.
G. Animation (developed in-house)
H. On demand power point tutorials
I. Interactive assessment
J. Other learning tools
(interactive diagrams, brain teasers, flip books, educational games, etc)

With the newly added interactive input learning and the improved output learning features, Score A is even more affordable now!

Grab it now and entitled a mysterious gift worth RM100.

Hurry, don’t miss this opportunity to give your children the No. 1 e-Learning programme in Malaysia. Offer valid while stock last.

Contact me at:
H/P: 017-2180244
Email: aniqdzak@gmail.com
Contact person: Faizal Ihsan

+Kingston DT310+


Seperti yang telah diduga, storan flash menjadi semakin kecil dan kingston nampaknya ingin mempolopori industri ini dengan memperkenalkan pemacu flash USB Data Traveler 310 256GB.

Ia membolehkan pengguna menyimpan data bersaiz besar dalam faktor bentuk mudah dibawa, juga sesuai buat pengemar kandungan multimedia di mana ia boleh memuatkan kira-kira 365 CD, 54 DVD atau 51,000 imej.

Malah, pemacu ini juga dilengkapi perisian Password Traveler yang membolehkan pengguna menetapkan kata laluan pada kandungan privasi. mmg hebat!! Ia mencakupi 90 peratus kapasiti pemacu dan tidak memerlukan kebenaran pentadbir apabila pengguna ingin tetapkan kata laluan pada pemacu, fail atau kandungan tertentu. DT310 mempunyai penutup yang boleh ditempatkan dibelakang pemacu  bagi mengelakkan ianya hilang dan serasi OS terkini Windows 7.

Untuk keterangan lanjut anda boleh melayari url berikut:http://www.kingston.com/flash/dt310.asp