:: Lelaki kena kahwin 3 baru ok?::

Sekadar untuk berkongsi cerita suka-suka dan hiburan semata…

Seorang suami sedang mencari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi. Berikut adalah perbualan antara si suami dan si isteri.
Husband :- Lelaki kawin 3 baru lah SAH.
Wife:- Kenapa pula?
Husband:- Cuba wak terjemahkan ke dalam bahasa inggeris, “satu is one, “dua” is two dan “tiga” is three(isteri). Haa, baru betul dan sah!
Wife:- Tapi abang kena paham grammer bahasa inggeris, terutama tentang:singular” dan “plural”. ” kalau dua , ia adalah plural”
Husband:- Berkenaan apa tu?
Wife:- Satu tu kan “Singular”; dua atau lebih dinamakan “plural”.
Husband:- Contohnya?
Wife :- Kalau sebuah kereta, ia adalah singular. Kita cakap “One car”. kalau 2 kereta, jadi “Two Cars” sebagai plural. Nampak tak bezanya?
Husband:- Ohh… tambah huruf “s” untuk yang pluralkan?
Wife:- Betul tu. Pandai abang. So, sama juga la untuk abang.
Husband :- Macam mana pula boleh sama?
Wife :- Satu ister adalah plural, jadi abang MAMPU. Jika dua isteri dah jadi plural bang. Maka tambahkan saja “S”. Abang MAMPUS lah kalau nak dua atau lebih 1 isteri.
Selepas dari perbualan itu, sisuami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi satu kepada isterinya.. huhuhu.
Cerita dihantar oleh: Tok Fakeh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: