:My New Born Baby:

Alhamdulilah..

Tepat jam 1.45ptg isteriku selamat melahirkan baby girl seberat 2.75kg dalam keadaan normal dan sihat pada 23/02/2011 di Pusat Perubatan Universiti kebangsaan  Malaysia ( PPUKM).

Kalau ikutkan isteriku bersalin pada 06/03/2011 oleh kerana dh nak bersalin awal so tak leh wat pe la hehe..

berikut adalah kronologi masa nak bersalin:–

22/02/2011 (8.00pg-10.30pg)

Aku membawa isteriku pergi checkup di PPUKM seawal jam 8.00 pagi. Apabila tiba turn isteriku berjumpa dgn Doktor Pakar doktor dapati isteriku terpaksa di tahan di wad coz dh laluannya dh terbuka 3cm.

22/02/2011 ( 10.50pg )

Di pindahkan ke Wad 2A Nombor katil 22. Waktu ni aku menjadi peneman isteriku di sini. Waktu ni keadaan seperti biasa. Kesakitan pada tahap normal.

4.30PM

Normal. Nurse mengarahkan isteriku banyak bergerak bagi memudahkan cepat bersalin ( buka 4cm). Kerana kepenatan isteriku tidur coz masih belum ada ape2 tanda utk bersalin.

11.30PM

Waktu tidur. So aku diarahkan tidur di luar wad. Aku ambil keputusan pulang ke rumah sahaja. So doktor akan check semula keadaan isteriku & kemungkinan akan dimasukkan ke lever room pada jam 6.00am nanti.

4.30am

Bangun dan datang semula ke PPUKM bersama dgn mak mentua aku dan sampai jam 5.15am.

8.00am

Waktu ini isteriku disorong dengan kerusi roda ke First stage room sebelum ke Lever room.

1.30pm

Keluar dari first stage room terus ke lever room.

1.45pm

Isteriku selamat melahirkan baby girl.. So waktu ini aku berada di surau so tidak sempat melihat anak kedua aku di lever room.. Cepat benar rasanya.. tp alhamdulilah kedua-duanya selamat.


2 thoughts on “:My New Born Baby:

  1. fajar98 March 7, 2011 at 9:15 am Reply

    tahniah & Hebat

  2. ijalida March 7, 2011 at 4:50 pm Reply

    Tq bro.. hang pun ape kurangnyer.. hebat gaks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: