:Ipoh-Penang-Ipoh:

Perjalanan aku dr kl -ke ipoh mmg byk kenderaan tp byk kenderaan pun still bergerak dlm 90km perjam. alhamdulilah walaupun mata agak berat sikit nk open tp teman tp mesra aku ada di sisi, korang nk tahu ke teman tp mesra aku?? biasalah minuman red bull teman perjalanan. Kebiasaannya kalau balik lewat malam minuman inilah peneman aku (segar sentiasa) hehe. Perjalanan agak perlahan( alamak, mcn nabil plak). So aku sampai ipoh dlm pukul 11mlm tp sesat dekat dlm ipoh tu dekat sejam jugakla.. mana tidaknya org yg bg arahan salah hehe. Oleh kerana aku tk bleh nk call coz bateri aku dh weak dh masa tuh.. kesian betul masa tu dgn kepala pun dh pening & kitaorang pusing berkali2 pun tk jumpa last2 berenti dekat Mahkamah tinggi Ipoh.. kuang2.. so kitaorang tunggu dekat situ dekat sejam sementara menunggu abang aku dtg pickup adik perempuan aku, aku lepak dekat mahkamahla.. nasib baik keadaan masa tu dh lewat malam kalau tdk mesti orang yg lalu lalang cakap kita orang ada kes mahkamah nie.. hehe. Selamat.

Setengah jam selepas  tu, depa pun sampai. So kitaorang pun bertolak ke Penang dlm kul 1230 mlm. Sampai seberang perai dekat kul 3.00 pagi coz berenti pi toliet jap pi basuh muka dekat hentia R&R(tu yg lambat tu).   Sampai je kt umah Kak ipar kita org dijamu pulak dgn Nasi kandar. Pergh mmg sedap & perut ketika itu mmg lapar giler hehe.. Nasi kandar 24jam beb.. sedap & kenyang sesangat.

Tgh syok mkn jam dh dekat kul 4.00pagi. Mata plak tak leh nk lelap & sok plak nak ke Tambun, ipoh coz majlis pertunangan tu start dlm jam 11.00tgh. Tido jap.. ZZZ.

Esok pg bangun mmg lewat la coz 9.00 pagi baru terjaga dr mimpi.. hehe mandi & nunggu anak bini serta adik ipar & sarapan pagi??? kul 1030 pg baru gerak dr seberang perai ke Tambun, Ipoh.

Kitaorang sampai jam 1.ootgh coz nk cari tempat lagi.. hehe.. sampai je terus mkn oleh kerana kitaorang dh lewat tetamu sebelah lelaki dh pun balik.. layan makan je la..

Lama gaks kitaorang lepak kt umah makcik, dekat kul 4.ooptg baru gerak & sampai dlm kul 8.00 mlm. Oleh kerana kepenatan kitaorang pun tertido… ZZZZ ( tp aniq masa nih dok main sorang2).

P/S:

mmg Penat tp Berbaloi… hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: