:: Suatu hari di hari Ahad::

Salam..

Pagi ahad kebiasaannya hari yang mmg malas nk bangun pg. Coz pagi ni aku paksa diri aku utk bangun awal pagi. Kebiasaannya selepas solat subuh aku tido balik tp kali ini tak tido semula.  Walaupun cuaca pada pagi ni mendung sahaja (mcm nk ujan shj). Keluar umah pagi pi beli nasi lemak dan kuih kt taman di ats bukit. Kebiasaannya pada hari sabtu dan ahad kalau takde kelas aku ni dh jadi regular customer makcik tu dan makcik tu pn dh tahu nasi lemak lauk ape aku mkn.

Tapi pg ini agak sunyi sikit, coz isteri n anak aku ke Penang so cm biasa aku dk sorang jela.

Malam td pun tidur agak lewat utk siapkan asgnmt2 yg mmg berlambak sgt dan tanpa aku sedari aku terlelap hingga ke pagi. Entahla pukul berapa aku tidur mlm td.

Selesai beli nasik lemak & baca suratkhabar(kebiasaanya paper yg aku baca kosmo @ mingguan). Spt biasa utk menghilangkan kebosanan yg tahap gaban ni.. aku habiskan kebosanan aku dgn mengecat rumah & pergh.. mmg penat sesangat tp aku puas kerana berjaya menyiapkan hasil kerja aku yg boleh la kalau bg 5 marks kt aku dr 6 marks walaupun aku ni bukanlah terrer sgt mengecat tp itulah hasil kerja aku dr upah org mengecat lebih baik sendiri bt betul tk? satu lg aku nk suprise kt bini aku biar dia terkezut hehe.. yg sebenarnya rumah baru ni tk sempat nk mengecat walaupun kami dh duduk hampir 5 bulan mana tknye pindah pun tergesa2 hehe. So dekat hall aku dh abis separuh cat manakala tkt atas pun dh 60% siap.

Color unggu pekat & unggu lembut mmg nampak nice. Adala sedikit kombinasi warna daripada takde itupun aku dpt ilham dari majalah impiana. Memang berbaloi bila duk umah sendiri, ape kita nk bt semuanye dh tak kisah dr segi hiasan rumah & susun atur barang. Selesai mengecat rumah aku terlelap hingga jam 3.00ptg.

Makan tengahhari jam 4 ptg di kedai mamak berdekatan. Selesai solat asar aku bergerak ke rumah orang tua aku di cheras ye la dh lama tk menziarahi mereka. So, aku terpaksa berhenti setakat ini & nanti kita boleh sembang lg.

 

2 thoughts on “:: Suatu hari di hari Ahad::

  1. fajar December 20, 2010 at 5:00 pm Reply

    hang tulis kat blog ni, dah xde suprise lah bro

  2. ijalida December 20, 2010 at 5:07 pm Reply

    takpe bro yg penting aku puas… hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: