+ 1 Minggu +

Hari ni genap 4 hari aku di rumah coz kaki aku injured kesan dari sepak bola..

So bosan gaks duk umah sesaje jer lagipun banyak gak aktiviti yg perlu dibuat. Dari hari selasa aku ada appoinment dgn doktor pakar dari HUKM untuk scan lutut aku.. Itupun menunggu sebulan utk appoinment dgn doktor.

Ceritanya begini, aku main bola bulan lepas ntah tersilap sepak bola lutut aku terseliuh lalu mengeluarkan bunyi & masa tu mmg sakit sangat. keesokan paginya apabila bgn dari tidur mmg kaki takleh nk bengkok. terhinjut2 aku masa tuh. So pagi tu terus pi jumpa doktor di klinik berdekatan. Doktor cadangkan aku refer terus ke HUKM coz kalau scan pun cuma nampak tulang sahaja. So kecewa gak tp doktor bg ubat sapu je masa tuh at least kurang sikit kesakitan yg aku alami masa tuh.

Aku terus ke HUKM & ingatkan terus je check tp kena bt appoinment dahulu baru bleh jumpa doktor. So tempoh nak jumpa tu mmg ambil masa dkt sebulan.  So banyak gak prosedur hospital ni.. nak menunggu dah satu hal mmg lama sgt. 

Aku sampai di hospital jam 7.30am dok tor sampai jam 9.30am( dh satu hal menunggu) pergi scan menunggu nombor dh satu hal. Lepas scan jumpa doktor plak. Pastu bt appoinmnet MRI coz doktor suspek tisu lutut aku mmg cedera & terdapat kesan koyakan.. Ingatkan dia bg MC 1 hari je. ( rupanya 1 minggu… aduis) walau macammanapun doktor suruh aku rehat gak..

Dlm bulan 10 ni  ada appoinment seterusnya dengan doktor.. ( Aku harap lutut aku ok la hendaknya. AMin).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: