* MeLaWaT KaKaK IpAr Di GuA mUsAnG*

As salam..

Pada Jumaat pagi setelah pulang dari lawatan ke Terengganu, teman telah berangkat pulang ke Gua Musang, Kelantan untuk melawat kakak ipar teman di sana. Teman ke sana bersama dgn isteri, anak & adik ipar. Kami telah berangkat ke sana pada jam 10.00 pagi dan masa perjalanan dari key ell ke Gua Musang adalah selama 5  jam.  Setibanya di sana kami telah dihidangkan dengan buah-buahan tempatan seperti manggis, rambutan & langsat.. emm paham-paham la tk larat dibuatnya apabila makan kesemua jenis buah yang terdapat di kebun . Rumah kakak ipar teman terletak di felda chiku 7, Gua Musang. Pada sebelah petangnya teman telah di ajak  masuk ke kebun buah-buahan. Antara buah-buahan yg terdapat di kebun  adalah spt rambutan, durian, manggis dan langsat. Rajin gak orang kampung ini tanam pokok buah-buahan.

Pengalaman yg tidak dpt dilupakan ialah pacat yg hinggap di kaki  boleh dikira banyak gak  7 ekor kesemuanya tetapi oleh kerana nk control macho teman terpaksa cover line & tunjuk berani depan abg ipar & anak2 buah teman. Hakikatnya teman nie geli sgt dgn pacat.

Keesokan harinya, kakak ipar teman telah membuat jamuan makan dan menjemput rakan-rakannya ke rumah dan adalah dekat 20 orang kesemuanya termasuk anak2 mereka. Peluang depan mata dah nampak apa lagi teman pun memperkenalkan program Score A ni pada mereka dan kesemuanya menunjukkan minat dan ingin menggunakan program ini. Teman berasa terharu dan tak sangka.  

Teman berjaya menerangkan kepada mereka tentang kehebatan program score A  dan teman berasa terharu dgn kata-kata seorang parent katanya ” Orang bandar ni semua kemudahan ada, serba lengkap semuanya, kami yg di kampung kemudahan tak seperti di bandar, tapi ada juga orang bandar yg bersungguh2 membantu org kampung seperti kami dan Ada juga pendidikan secara online yg  mengunakan komputer yg kami di sini tak mengetahui langsung” . Mendengar kata2 tersebut teman berasa seolah-olah satu semangat secara tiba2 berada di depan mata  untuk  membantu anak2 mereka menggunakan program yang hebat ini. Apa yang hendak diberitahu di sini, Program ini memang cukup hebat!! dan tak perlu disangkal lagi.. Buat masa ini, teman telah berjaya menaja 9 orang dan bakal menambah prospek dalam waktu terdekat ini. Insyaallah.

Ini sahaja yang dapat teman kongsi pada hari ini. Mudah-mudahan usaha yang teman buat untuk memperkenalkan program yang superb ini akan membuka mata semua rakyat Malaysia. Insyaallah.

Wajah yang membuatkan aku ingin berjaya!!
Wajah yang membuatkan aku ingin berjaya!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: