1Store

Pagi nie saya ada terbaca dalam akhbar dimana Maxis Communication berhad akan melancarkan produk terbarunya 1Store iaitu kandungan mudah alih atau mobile content. Ini bg memudahkan pelanggan memeriksa, meneroka aplikasi baru dan membeli kandungan untuk digunakan dlm telefon mudah alih mereka. Bagus jugak yek.. selain itu tujuan maxis 1Store direka utk mewujudkan ekosistem mapan & maju yg boleh percepatkan pertumbuhan kandunganmudah alih dan aplikasi di Malaysia. Antara kandungan aplikasi tersebut adalah Opera Mini, sms 2.0, Google  Maps, My Potez & jurnal Okhlas Maxis . Untuk pengetahuan anda Maxis akan bekerjasama dgn suruhanjaya Multimedia dalam menjaya kan program yang akan bermula pada julai ini hingga Disember nanti. Emm selain Kedai aplikasi ini akan dibuka kepada pembangun utk memuat naik aplikasi yg mereka bangunkan bersama kit pembangunan perisian yg disediakan utk membantu membangunkan  aplikasi menggunakan ciri-ciri rangkaian maxis dlm masa 12 bulan akan dtg.. emm bagus juga dan saya berharap Malaysia nanti akan menjadi hub untuk pembangunan aplikasi serantau..

2 thoughts on “1Store

  1. ijalida July 2, 2009 at 7:50 pm Reply

    mmg pun tu diorang nk wat tue.. takpe kita bg masa kat depa..

  2. ijalida July 29, 2009 at 10:13 pm Reply

    amboi cam aku plak ada power..hi,hi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: